Gjimnazistë

Si të përballosh stresin në kohë të vështira!

A përjetoni stres në këtë kohë?

Shumica e botës me siguri do të thoshin po. 

Por duket se ka një grup "të harruar" në lidhje me këtë temë: adoleshentët dhe të rinjtë. Prandaj, kemi rezervuar një bisedë në Zoom (Webinar) me një folës shumë të njohur në gjithë botën, sidomos për mesazhet inkurajuese për të rinjtë.

Prandaj, nëse jeni adoleshent/adoleshente dhe një i ri (kryesisht 16-20 vjeç) jeni të mirëpritur në një bisedë frymëzuese dhe nxitëse për të përballuar kohëra të vështira. 

Lexoni më poshtë informacion rreth folësit, regjistrohuni për të marrë linkun e takimit në Zoom (të premten në datë 22 Janar, ora 18:00).

Z. Xhosh MekDauell

Cili është Xhosh Mek-Dauell?

Autor i më shumë se 150 librave, të përkthyer në rreth 128 gjuhë të ndryshme të botës.

Folës i njohur, i cili iu ka folur më shumë se 46 milion njerëzve në 139 vende të botës, shumica prej tyre adoleshentë ose studentë universiteti.

Libri i tij "Më shumë se zdrukthëtar", është botuar në 27 milion kopje.

Z. Mek-Dauell është gjithashtu i njohur për punën e tij humanitare në gjithë botën.

 • Ai e filloi udhëtimin e tij si një kundërshtar i betuar i krishterimit. Ai mendonte se feja ishte pa vlerë. Madje filloi një kërkim intelektual për ta hedhur poshtë besimin e krishterë.
 • Por kërkimi për të vërtetën e çoi në një drejtim tjetër.  Ai u bë një ndjekës i Jezusit dhe pastaj ka ndikuar  miliona njerëz në gjithë botën.
 • Ka studiuar në Kolegjin "Kellog", Kolegjin "Wheaton" dhe Seminarin Teologjik të Talbot në Kaliforni.
 • Që prej vitit 1961 i është bashkuar stafit të Institutit "Jeta e Re".
 • Ai iu ka folur më shumë se 46 milion njerëzve, në rreth 27,200 biseda në 139 vende të ndryshme të botës.
 • Gjithashtu është përfshirë në punë humanitare duke kontribuar me ndihma me vlerë 46 milion dollarë në gjithë botën.
 • Z. Mek-Dauell është i njohur për bisedat e tij me të rinjtë dhe adoleshentët në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke trajtuar tema të cilat janë bërë diskutime kombëtare në kohëra të ndryshme si p.sh:
  • Pse të presësh (rreth seksit)?
  • Kundër kulturës
  • E drejta nga e gabuara
  • Themelet e duhura
 • Ai është nominuar për shumë çmime, nga të cilat 36 herë për Medaljen e Artë dhe e ka fituar këtë çmim katër herë.
 • Përtej të gjitha nderimeve publike, Z. Mek-Dauell vetë do t'ju thoshte se gëzimi i tij më i madh vjen nga lidhja që ka me familjen e tij. Ai është i martuar me Dotin prej 48 vitesh. Kanë katër fëmijë dhe dhjetë nipër e mbesa.

PLOTËSONI FORMËN E MËPOSHTME PËR T'U REGJISTRUAR DHE PËR TË MARRË LINKUN E TAKIMIT NË ZOOM

IJR 2024