Të eksplorojmë qëllimin e jetës

SË BASHKU

Youth Zone

Kliko për më shumë!

Profesionistë

Kliko për më shumë!

Edukim dhe Udhëheqësi

Kliko për më shumë!

PERSPEKTIVË

Si mund të jetë Zoti i plotfuqishëm dhe i mirë, nëse ekziston e keqja?

Filozofi britanik ateist i shekullit të XX-të, Bertrand Russell, njëherë komentoi se “Askush nuk mund të vazhdojë të besojë në Zot nëse do të gjendej i ulur pranë krevatit në të cilin po vdes një fëmi. Si shpjegohet ekzistenca vuajtjes dhe e të keqes në botën tonë në këndvështrimin biblik? Shiko videon duke klikuar tek titulli.

Ndihmë për mësuesit: Si të jepni mësim përmes teknologjisë

Në këtë situatë të pazakontë që ka shkaktuar përhapja globale e virusit Covid19, papritur i gjithë procesi mësimor është transferuar online. Në këtë realitet të ri, një pjesë e mësuesve shqiptarë janë gjendur të papërgatitur se si të zhvillojnë orët e mësimit në distancë me nxënësit e tyre. Ne duam të ofrojmë ndihmën tonë . Lexo më tej!

Të ndeshesh me një virus më të keq se Covid19

Ndryshe nga Covid19, përhapja e këtij virusi nuk frenohet me higjenë personale, pasi çdo njeri në botë lind i “infektuar”. Për të deri tani nuk është mundur të shpiket ndonjë kurë nga dora e njeriut, edhe pse ka mijëra vite histori njerëzore. Përveç këtyre, lajmi më i keq në lidhje me këtë virus është se ai shkakton tek njeriu një vdekje më të rëndë. Lexo më tej duke klikuar tek titulli.

© IJR 2020