Zbulo

Perëndia në veprim: Krishtlindja është vetëm fillimi.

Kur mendoni për festat e krishtera, Krishtlindja ka të ngjarë të jetë festa e parë që ju vjen në mendje. Krishtlindja merr shumë vëmendje si brenda ashtu edhe jashtë mureve të kishës. Megjithatë, nga ana shpirtërore, Krishtlindja është vetëm fillimi.

Krishtlindja feston Perëndinë, i cili vë në lëvizje planin e Tij për të shpëtuar njerëzimin, duke dërguar Jezusin.

Por, nga çfarë duhet të shpëtohemi? Me një fjalë të vetme nga: vetja.

Perëndia i do njerëzit dhe dëshiron një marrëdhënie me secilin prej nesh. Por ka një problem të madh. Perëndia është i përsosur, kështu që mëkatet dhe rebelimi ynë na ndajnë nga Ai. Përsosmëria nuk mund të jetë në një marrëdhënie me papërsosmërinë. Në vend që të hiqte dorë nga ne, Perëndia planifikoi të na shpëtonte nga pasojat e gabimeve tona dhe të rivendoste marrëdhënien tonë me Të. Ne nuk mund ta bëjmë këtë vetë. Meqenëse tashmë jemi të papërsosur, nuk ka asnjë mënyrë për t'u bërë përsëri të përsosur. Ne nuk mund t'i afrohemi Perëndisë, kështu që Ai erdhi tek ne duke dërguar një Shpëtimtar.

Jezusi është ai Shpëtimtar.

Zoti erdhi në tokë si njeri, për të sakrifikuar veten për ne. Krishtlindja është festa e ardhjes së Shpëtimtarit - një festë e lindjes së Jezusit. Mendoni pak për këtë: Kur Perëndia erdhi në tokë, Ai filloi në të njëjtën gjendje të dobët dhe të pambrojtur si gjithë ne të tjerët.

Po pse do të zgjidhte Perëndia të vinte në tokë si një foshnjë e pafuqishme? Pse të mos vinte i rritur plotësisht dhe ta fillonte misionin e shpëtimit, me një tregim fuqie? Jezusi jetoi një jetë njerëzore nga foshnjë deri në moshën madhore, me të gjitha sfidat e jetës. Ai bëri atë që ne nuk mundëm: Ai jetoi një jetë të përsosur. Jezusi më pas kreu aktin përfundimtar të planit të shpëtimit. Ai sakrifikoi veten për të thyer barrierën midis Perëndisë dhe njerëzve dhe për të rivendosur marrëdhënien tonë me Perëndinë.

Të premten para Pashkës së parë, një ditë që ne i referohemi si e Premtja e Mirë, Jezusi sakrifikoi veten duke vdekur në vendin tonë. Jeta e përsosur e Jezusit e lejoi Atë të qëndronte në vendin tonë dhe të ndëshkohej për gabimet tona.

Por pse duhej të vdiste Jezusi? A nuk mund të na shpëtonte Zoti pa një sakrificë? Perëndia është i dashur, por Ai është gjithashtu i drejtë, kështu që Ai nuk mund të shpërfillë keqbërjen dhe pasojat e saj. Pasoja përfundimtare për të gjitha keqbërjet tona është ndarja nga Perëndia, ose vdekja shpirtërore. Dikush duhej ta paguante atë çmim, kështu që Perëndia erdhi në tokë në formën e Jezusit për ta paguar atë për ne.

Plani i shpëtimit nuk përfundon me të Premten e Mirë. Jezusi nuk qëndroi i vdekur. Në Pashkë, Jezusi u çlirua nga vdekja, duke u rikthyer në jetë për të përfunduar misionin e shpëtimit. Pashka feston përmbushjen triumfuese të misionit të shpëtimit që Perëndia filloi në Krishtlindje. Nëpërmjet sakrificës dhe ringjalljes së Tij, Jezusi ofron dhuratën e mahnitshme të marrëdhënies së papenguar me Perëndinë dhe jetën e përjetshme me Të në Qiell. Ne thjesht duhet ta pranojmë këtë dhuratë.

Mësoni më shumë se si të keni një marrëdhënie me Perëndinë.

A ke një pyetje rreth Jezusit, Krishtlindjes apo besimit?

Na shkruaj më poshtë dhe do të kontaktojmë.

IJR 2024