ARTIKUJ

Si të ndryshoni jetën tuaj: motivimi, guximi dhe dashuria

“Një objekt në prehje qëndron në qetësi deri në momentin që mbi të vepron një forcë e jashtme.”

Ky ligj i inertësisë vlen edhe për njerëzit, jo vetëm për objektet. Njerëzit priren t'i rezistojnë ndryshimit nëse nuk ka një forcë ose motivim që i shtyn ata të bëjnë diçka ndryshe.

Ndryshimi shpesh vjen me rrezikun e dështimit ose dëmtimit. Pavarësisht nëse doni të bëheni më të shëndetshëm, të mësoni të merreni me konfliktin ose të ndryshoni karrierën, ndryshimet më të mëdha priren të kërkojnë ndërmarrjen e rreziqeve më të mëdha. Prandaj, ata gjithashtu kërkojnë guximin dhe motivimin më të madh.

Ndonjëherë pengesat për ndryshim ndërtohen, edhe nëse vetëm në mendjet tona, deri në atë pikë sa nuk mund ta bëjmë vetë hapin e parë drejt ndryshimit. Në këto raste, ne kemi nevojë që të tjerët të vijnë përkrah nesh dhe të na ndihmojnë t'i kapërcejmë këto pengesa.

Shumë prej nesh dëshirojmë të kemi njerëz në jetën tonë, dashuria e të cilëve do të na japë guximin dhe motivimin që na duhen për të ndërmarrë hapa drejt ndryshimit - njerëz që do të na duan ashtu siç jemi, por që gjithashtu duan të na shohin të bëjmë ndryshimet e nevojshme për të jetuar në potencialin tonë të plotë. Nëse përpiqemi të ndryshojmë dhe dështojmë, ata nuk do të ndalojnë së na dashuri. Ata do të jenë aty me ne për të na dhënë zemër.

Dashuria është një nga motivuesit më të fuqishëm për ndryshim. Dashuria e vërtetë mund të na japë guximin për të marrë rreziqet që na duhen për të ndryshuar.

Dashuria e vërtetë refuzon të dorëzohet, edhe përballë dështimit ose vështirësisë. Zgjedh të vazhdojë të dojë, edhe kur personi tjetër nuk duket shumë i dashur.

Kjo lloj dashurie nga një person tjetër është një nga forcat më të fuqishme në botë, por mendoj se ka një forcë që është edhe më e fuqishme: dashuria e Zotit.

Pavarësisht nëse besoni apo jo se ekziston një Zot, mendoni hipotetikisht për një moment se ekziston. Imagjinoni sa fantastike dhe motivuese do të ishte që qenia më e fuqishme në univers të të dojë.

Nga Faith Eng

 

Pyetje për meditim

Si do të ishte të dije se Perëndia të do pa kushte dhe kujdeset për ty? Si do t'ju motivonte dhe frymëzonte për të ndryshuar?

A ke një pyetje? Na shkruaj tek ijr@ijr.al dhe do të përgjigjemi!

 

IJR 2024