Perspektivë

"Paraja, rrënja e të gjitha të këqijave?"

Një studim tregon se janë 2350 vargje në Bibel që flasin për paranë dhe përdorimin e saj: më shumë se çdo temë tjetër, madje më tepër edhe se për lutjen apo besimin. Pra, është e qartë se në Bibël paraja është një çështje shumë e ndjeshme. Duket se Bibla ka një prezantim negativ të personit që lakmon pasuri. Jezusi paralajmëroi se i pasuri e ka të vështirë të hyjë në parajsë. Në një vend tjetër Jezusi na mësoi se paraja mund të bëhet Zot në jetën tonë dhe mund të na pengojë ti shërbejmë Perëndise. Biseda e Jezusit me të riun pasanik pati një fund të trishtë pasi pasaniku nuk pranoi të shesë pasurinë dhe t’ua jap të varfërve siç e sfidoi Jezusi. Më tej mund të kujtojmë që Juda e tradhetoi Jezusin nga lakmia për para. Cfare të keqe ka paraja? Për të diskutuar mbi këtë temë kemi Mark Crawford, dhe Dr. Ylli Doçin.

© IJR 2021