I krishteri dhe rreziku nga Koronavirusi

I krishteri dhe rreziku nga Koronavirusi

Çfarë do të bëjmë ne si të krishterë, sikur infektimi me koronovirusin të kthehet vërtet në një pandemi globale e të na prekë edhe ne? Shkrimi na kërkon jo vetëm të “gëzohemi me ata që gëzohen”, por “edhe të qajmë me ata që qajnë” (Romakëve 12:15).

Lexo më tej.

Gjakmarrja dhe fuqia transformuese e Ungjillit

Gjakmarrja dhe fuqia transformuese e Ungjillit

Një bashkëbisedim me Elona Prroj, drejtuese e fondacionit “Jo Gjakmarrjes, pro Jetës”.  Gjakmarrja, shpejgon Elona,  është një prangë që mban të lidhur burrat, gratë e femijët e veriut të Shqiperisë dhe ne duam të jemi për ta lehtësues të dhimbjes.

Lexo më tej. 

5 gjuhët e dashurisë

5 gjuhët e dashurisë

Kur dikujt ia shprehin dashurinë sipas gjuhës që e kupton, depozita e tij e dashurisë mbushet, në të kundërt do të ndihet sikur të tjerët nuk e duan. Në çdo marrëdhënie ku dashuria nuk shprehet në gjuhën që kupton personi, do të lindin probleme, për faktin se njerëzit nuk ndihen të dashur. 

Lexo më tej. 

A janë të gjitha fetë njësoj?

A janë të gjitha fetë njësoj?

Një bashkëbisedim me Ylli Doçi dhe Marenglen Rexhaj për të folur për temën në ndryshimin midis feve të ndryshme. Ylli Doçi është kryetar i Vëllazëris Ungjillore Shqiptare dhe drejtues i ILF për Shqipërinë. Marenglen Rexhaj është drejtues i lëvizjes studentore , Ijr Student Tiranë. 

Lexo më tej. 

© IJR 2021